marți, 24 mai 2011

Ce mai mâncăm când nu avem ce să mâncăm?

 
Toţi ştim cum e înainte de salariu... E jale. Mai ales dacă vine şi chiria... E jale. Te cauţi prin cămară de nişte ciuperci şi orez. Jale!
Eh, în astfel de zile în care te gândeşti că totuşi o salată pe zi nu e chiar aşa rău, doar face bine la siluetă, nu?... sună o prietenă ce tocmai se întorsese de la festivalul modei de la Paris. Zice hai pe la mine că ţi-am adus ceva bun bun de tot. Gândul mi s-a dus automat la nişte brânză mucegăioasă, că tot vorbisem cu ea pe messenger şi îmi povestise cu ce se delecta pe acolo...

Eh, dar nu m-am aşteptat chiar să-mi aducă cea mai cea, brânză împuţită posibil. Să ne înţelegem, fata e cunoscătoare. Deşi e tânără şi mai are multe de învăţat, a umblat atât de mult pe planeta asta... încât le ştie pe toate. În principal ştie cu d-astea împuţite. Aşa că fata mi-a adus aşa:

1. Camembert de chevre, din lapte nepasteurizat. Necunoscătorii care se cred cunoscători trebuie să se menajeze, să nu le plesnească vreo venă. Camembert se face şi din lapte de capră. Mai jos, aveţi două poze... sper să nu ajungă putoarea până la voi...


2. Bouche de chevre - de departe împuţiciunea mea preferată. De fapt nici nu pute aşa tare, e soft, fină, se topeşte în gură şi creează dependenţă. Când voi călca prima dată în Franţa, stiu unde mă duc glonţ. E ca un fel de gelato pentru vizitele în Italia. Îmi plouă în gură chiar acum!
 

Merge la fix cu cremă de porcini si trufe negre, alături de un Bordeaux.

Mai lipsea nişte prosciutto crudo şi deja era orgasm multiplu.

Later edit: Imi pare rău că nu am apucat să fac şi poze... acu' vreo două luni mai primisem un Camembert, de data asta de Normandie, de la un prieten ce se întorsese din Belgia. Bietul de el, cică a distrus jumătate de avion, iar când a ajuns în Buc, mă suna disperat să vin să îl scap de împuţiciune din frigider, că îi contaminează ciorba...  Of, Doamne! Îmi iubesc prietenii care pleacă prin Străinezia.
 
 

6 comentarii:

Anonim spunea...

Aaaaaa, adica cand nu avem ce sa mancam ca nu mai avem bani ... mancam fineturi de lucs.

Pitbulitza spunea...

Exact! Nu pot sa explic!
CA CAnd nu ai bani... se intampla un hocus pocus si apare mancare, si nu orice mancare, vorba ta.
Am mai patit o data asa, anul trecut, ramasesem cu fix 2 lei in buzunar pentru o saptamana. Si pe masa aveam Fourme d'Ambert, salam de Sibiu si un bordeaux Chateau de Saint Andre.
Habar nu am cum! It's magic!

Cristina spunea...

Pai atunci ar trebui sa ramai mai des fara bani ;)
Cat despre "imputite", facem un club :) Si eu sunt maaaaare fan :)

Pitbulitza spunea...

Oooooo da, facem club, ceva non-profit si organizam baluri de binefacere cu donatii. Donatii in branza ma refer... imputita.
Eu as vrea o roata din aia mare de Brie, sa fac prajitura cu afine, cum am vazut eu pe Euforia la Anna Olsen.
Damn, that's gotta be good!

Iaţcu spunea...

Tocmai ce mi-am amintit de mama ta si de brinzeturile alea puturoase. MMMMM!!!

Pitbulitza spunea...

Să înţeleg că după poeziile de pe facebook, acu' te apucaşi să nostalgizezi pe blog? Hooooo, că nu plec la capătul lumii şi nu plec de tot, mai vin pe la românica... că o să-mi fie dor de sarmale şi gem de prune şi gogoşi de la mamaie, cât o mai trăi săraca.