joi, 9 decembrie 2010

Să mă cac în foile de plăcintă de la Morăriţa

 
O sun pe mama.
- Mami, am făcut plăcintă de mere cu foi de la Morăriţa şi a ieşit ca un cur!!!
- De ce draga mea? Cum adică a ieşit ca un cur? Ce nu e bine?
- Păi, pe lângă faptul că foaia de deasupra s-a uscat şi s-a făcut ţăndări, firimituri, celelalte de dedesubt, efectiv nu se simt. Am tăiat feliile destul de mici, zici că mănânci numai mere. Îţi trebuie o linguriţă, nu poti să ţii felia în mână... zici că efectiv s-au topit foile şi au intrat în mere. Mi s-a părut mie ceva ciudat şi când am desfăcut pachetul, erau atât de subţiri că nu le puteai manevra, ziceai că sunt foi de ţigară. Am pus 4 foi dedesubt, 3 la mijloc şi 4 deasupra.
- Le-ai uns cu mult ulei?
- Nu, chiar mi s-a părut că am pus puţin. Deasupra am pus mai mult, să nu se usuce, şi tot s-a uscat şi s-a fărâmiţat de tot.
- Păi tu nu ştiai că Morăriţa sunt foarte proaste? Cumpără şi tu de la Bella, dacă vrei neapărat să faci cu foi d-astea. Dar mai bine îţi dau eu reţetă şi faci aluatul în casă, e mai sigur.

În concluzie, am pus cele 11 foi dintr-un pachet de Morăriţa la 1 kg de mere rase şi acum mănânc plăcinta cu mâna, că au dispărut foile miraculos. Să mă cac în foile de plăcintă de la Morăriţa, să daţi faliment, bah!

6 comentarii:

Iaţcu spunea...

bre, se pare ca iar trebuie sa te invat o chestie esentiala. Morarita-i cu fuioru'. Daca vroiai placinta, era necesar s-o intrebi pe mama lu' Ivan Turbinca. Nu stiu care-i legatura, dar sigur era una indestructibila. Tza, tza, tza.

Cristian-Mihai Pomohaci spunea...

Nu ca m-as pricepe, dar oare nu trebuia sa incerci sa pui merele deasupra si foile inauntru. POate asa merele rase deveneau crocante si foile ar fi avut gust de aluat (sau nu a luat).

Pitbulitza spunea...

M-am gandit si la asta. E posibil. Dar nu mai vreau sa risc. Data viitoare fac aluat ca bunica si va chem la o degustare.

edykory spunea...

Bai fata, da tu ai mult timp la dispozitie. Da si nia!

edykory spunea...

A, si ca sa-mi aduc aminte. Daca foile alea sunt ce-mi imaginez eu c-ar fi, alea sunt de fapt pentru un fel de strudele. Adica fiecare foaie o ungeai cu unt / ulei si atat. si dupa ce intindeai toate foile, puneai merele rase la mijoloc, rasuceai totul ... si gata. Capisci?

Pitbulitza spunea...

Si crezi ca daca le rasuceam, nu mai dispareau? :))