sâmbătă, 9 octombrie 2010

Cine e Oreste?

Deși mă consider o persoană destul de inteligentă... mai am din când în când scăpări, momente în care plec pe arătură... de care nu pot să spun că mă rușinez, mă amuz în cel mai bun caz. Eh, interesant este pentru ceilalți, care săracii nu mai știu de unde să mă ia, se tot întreabă...

Într-unul din aceste accese febrile de căutare a adevărului absolut și a esenței universale (nu știu ce înseamnă astea dar sună bine) îmi făcusem un obicei din a urmări emisiunile dar mai ales blogul domnului Oreste Teodorescu. Folosec această exprimare ca să îmi arăt clar respectul meu etern. Eeee, cum spuneam, proaspăt reîntoarsă de la Roma, încercam să mă pun la zi cu evenimentele și, într-unul din rondurile mele obișnuite de citit bloguri, ia uite ce găsesc la domnul Oreste Teodorescu... În ziua de 1 septembrie, orele 12, el ne scrie despre Armaggedonul care a început deja (trecem deocamdată peste faptul că se scrie de fapt cu doi “d” și nu cu doi “g”). Citez:

Sa patrundem mai profund tainele...In Vechiul Testament sunt pomenite 1290 de zile de cosmar pentru intreaga omenire. Versetul 40, cap.XI al Cartii lui Daniel este clar: "De la vremea cand va inceta jertfa necurmata si de cand se va aseza uraciunea pustiitorului vor mai fi 1290 de zile. Ferice de cine va astepta si va ajunge pana la 1335 de zile!Iar tu, du-te pana va veni sfarsitul; tu te vei odihni si te vei scula iarasi odata in partea ta de mostenire, daca ajungi la sfarsitul zilelor". Daca introducem in ecuatia Armaggedonului data sfarsitului din calendarul Mayas 21.12.2012 si scadem cele 1335 de zile obtinem data de 25 martie 2009 ca inceput al Razboiului vazut si nevazut dintre bine si rau. Asadar, Armaggedonul a fost calculat sa dureze aproximativ 3 ani si jumatate.

Interesant. Păi hai să vedem, nu? Deschidem Goagăl și scriem simplu: Vechiul Testament. Primul link ce vă apare este Biblia ortodoxă în română. Îl căutăm frumos pe Daniel, cap. XI, versetul 40... și găsim așa:

"La sfârşitul vremii se va război cu el regele cel de la miazăzi şi se va năpusti împotriva lui regele cel de la miazănoapte, cu care de război, cu călăreţi şi cu multe corăbii. El va veni în ţările pe care le va cotropi şi le va străbate."

Ha? Ce face mă? Păi și aia cu 1335 de zile de unde e? Evident ne gândim logic, că poate domnul Oreste a greșit la typing, normal, nu e grav, se mai întâmplă, căutăm cap. IX sau poate X, sau poate era alt verset. Nici un rezultat. Ne enervăm atunci puțin, și dăm un search general pe tot Vechiul Testament, search care să conțină numărul 1335 scris așa sau pe litere. Not found. Cu alte cuvinte acel citat, nu este din Biblie, repet, NU este din Biblie, deși domnul Teodorescu așa susține.
Nu vă impacientați, am căutat și în alte variante de biblii, nu că ar fi prea multe... nu există nicăieri fraza aceea.

Mai departe... în articol... scrie așa:

Ioan profeteste si sfarsitul Romei,ca bastion al puterii: "In ultima persecutie a sfintei Biserici Romane, pe tron va fi Petru Romanul, care-si va pastori mioarele in mijlocul a numeroase incercari. Dupa trecerea acestora, orasul de pe sapte coline va fi distrus si Judecatorul cumplit va judeca poporul".

Care Ioan? Ioan Botezătorul? Ioan Apostolul? Unde? În Apocalipsă nu? Păi hai să căutăm. Deschidem iar Biblia, de data asta la Noul Testament și căutăm pe acolo, că nu avem direcțiuni clare. Nu veți găsi nimic vă garantez eu. Însă datorită faptului că sunt încăpățânată, am încercat să găsesc textul ca atare și l-am găsit de fapt, ca aparținând Sfântului Malachy, care a compus lista de papi și a făcut celebra profeție legată de Petru Romanul, ca ultim papă al Romei. Textul de mai sus n-are nici o legătură cu nici un Ioan, este probabil luat din cartea lui Peter Bander... sau chiar din Profeții, citez:

"In the last persecution of the Holy Roman Church, Peter the Roman will hold the see (lit. "sit"),
who will pasture his sheep in many tribulations:
and when these things are finished, the city of seven hills will be destroyed,
and the terrible judge will judge his people."

Deci ne-am lămurit încă o dată.

Pe finalul articolului avem altă bombă:

Aici daca ne referim la a treia profetie de la Fatima, obtinem o viziune cel putin interesanta. Maica Lucia care a primit mesajele de Sfanta si Pururea Fecioara Maria a consemnat ultima viziune spunand ca atunci cand nu va mai fi loc pe peretele unde sunt reprezentati toti papii de la infiintarea Sfintei Biserici si pentrul noul pontif, va fi sfarsitul lumii. Oricine viziteaza bazilica San Pedro Fuori le Mura din Roma poate constata ca ultimul tablou il infatiseaza pe Benedict al XVI-lea, actualul suveran, dupa care se termina zidul...

Păi moi, je, myself and I, tocmai fuserăm la Roma. Nu există nici o San Pedro în Roma. Până la coadă Pedro înseamnă Petru în spaniolă! Ce treabă are Roma? Dar hai să trecem peste asta, pentru că mi-am dat seama rapid că de fapt este vorba de San PAOLO, după descriere. Eu vin acum și corectez grav fraza și vă zic că de fapt oricine vizitează basilica San Paolo, poate constata că ultimul tablou îl înfățișează pe Benedict al XVI-lea, actualul Papă, după care mai sunt opt spații libere. Pe mine nu trebuie să mă credeți pe cuvânt, că doar eu nu sunt celebrul domn Oreste Teodorescu, dar aveți aici dovada, plus că puteți oricând să dați o fugă până acolo.

Plus de asta am făcut ceva cercetări de atunci și nu am găsit nici o legătură între Basilica San Paolo și Maica Lucia, cea de la Fatima. Nu există nici un document scris de mânuța ei care să spună ceva referitor la această biserică. De fapt nici nu am găsit sursa acestei profeții, dar asta este altă poveste, prefer să mă rezum strict la ce pot demonstra.

Domnul Oreste Teodorescu mai are și alte articole din aceeași serie, probabil dacă îmi dedic ceva timp, sigur reușesc să găsesc inadvertențe și acolo, însă nu cred că mai merită efortul. I-am dat niște mesaje lui Oreste, în care i-am semnalat aceste scăpări și mă așteptam la niște lămuriri, în oricare direcție ar fi fost ele. Adică, băi Pitbulitzo, ești proastă, uite, astea sunt sursele mele, nu te-ai documentat bine, mai citește... ori, îți mulțumesc pentru sugestii, voi verifica și eu și dacă e nevoie, o să fac corecturile necesare. Oaaaa, dar cum am putut să gândesc așa ceva? Inteligența sa nici nu a catadicsit să-mi răspundă... pfff, dar cine sunt eu?

Cu siguranța nu voi mai urmări absolut nimic din ceea ce face acest domn, și nu pentru că m-am simțit lezată de faptul că nu mi-a răspuns, departe de mine. Voi evita contactul cu informațiile ce provin de la acest om, deoarece sunt convinsă acum de falsitatea lor (este cuvântul bun?) Pun la îndoială tot ceea ce spune și ce face, deoarece furnizează informații neverificate, complet neadevărate, din surse îndoielnice, care lansează niște idei fantastice... nu mă interesează în ce scopuri, că nu am chef acum de teoria conspirației.

Îmi pare rău că nu sunt un blogger foarte citit, mi-ar fi plăcut să afle mai multă lume lucrurile astea, să-și pună întrebări, să se apuce să verifice singuri informațiile și să nu mai halească găluști servite de acest „formator de opinie”, cum se crede el a fi.

Sau poate... proștii au nevoie să creadă căcaturile astea? Sursa.

13 comentarii:

Cristina spunea...

Draga mea, te-am afisat cu acest articol pe facebook. Sa mai vada si altii ce-ai decsoperit tu :) Eu nu-l urmaresc pe Oreste insa sunt sigura ca foarte multa lume ia de bun tot ce spune/scrie el.

Anonim spunea...

me parece que exageras en todo, puede que tu punto de vista sea distinto pero no te creas que eres el ombligo de mundo, como bien se dice por mi casa para gustos los colores, puede que tengas un blog, pero no tienes opiniones proprias, deberias medir tus palabras, hacer daño es muy facil pero te dire una cosa, has tu las noticias y deja de que te critiquen a ti, que te parece, a que ya no esres tan feroz, jejejejejje, mira aveces es mejor cerrar la boca y parecer tonto que abrirla y despejar toda duda.

Pitbulitza spunea...

Am publicat ultimul comentariu, ca să se amuze și alții. În primul rând nu îmi plac "anonimii" și în al doilea rând, aici e un blog în românește, de ce se comentează în spaniolă nu pricep.

Oricum dragă Anonimule ai demonstrat exact ce am zis în ultima frază. Nu vreau și nici un am cum să-i fac rău lui Oreste. De asemenea opiniile sunt ale mele, nu sunt preluate de la nimeni... și dacă te crezi deștept... te provoc, contrazice-mă. Cu ARGUMENTE! Demonstrează-mi științific, logic și cum vrei tu că am greșit.

Dacă nu poți, du-te și halește de la Oreste și nu mai citi acest blog. :)

Pitbulitza spunea...

Cristina, ce facebook ai? Sa ne conectam...

K spunea...

Prietene Cervantes, trecand peste faptul ca n-ai avut bunavointa sa te exprimi in limba ta materna, sperand probabil ca noi, autohtoni nesofisticati, n-o sa pricepem pe de-a-ntregul ilustrele banalitati cu pretentii de perle de intelepciune telenovelistica pe care le debitezi, n-o sa iti lansez, ca si autoarea, acel indemn 'a la Mircea Badea' de a demisiona din audienta...din contra...te-as incuraja sa continui sa citesti acest blog..si altele...si altele...pana cand o a intelegi ca actul de a critica nu te face sa pari mai inteligent...oamenii inteligenti critica, intr-adevar, multe lucruri, dar o fac temeinic, identificand si semnaland erorile
(ca in articolul de mai sus), nu...ca tine...de fapt n-ai spus nimic...simt ca mi-a scazut iq-ul cititndu-ti comentariul, dar compensez cu noile cunostinte de limba spaniola acumulate in cursul acestui proces...bilant 0...e ca si cum nu te-as fi citit niciodata...

tot K spunea...

A, si sa nu uit de spaima ghicitoarelor, parintele nostradamusilor, cel mai profet dintre profeti, clarvazatorul si hezotericul Oreste..care face cel mai odios lucru posibil...se foloseste de faptul, fara indoiala adevarat, ca a citit trei acatiste in plus fata de cetateanul comun, si ne da noua lectii de escatologie inventand argumente (greu de verificat) pentru a-si sustine teoriile senzationaliste pentru gospodine si pensionari...bai ne lasi!!

Anonim spunea...

Indeed, cine e Oreste si de ce elucubratiile lui sunt atat de importante?

Ai prea mult timp de pierdut!

ci2n spunea...

A asculta in emisiunile lui Oreste despre ceea ce scrie in Sf.Scriptura e la fel de ciudat cu a citi traducerea facuta de google la "Oreste" piesa lui Euripide. Dau un fragment pentru a fi crezut:"Orestes de pe acoperiş:
Ho, colegi! Ţineţi degetele tale de pe aceste şuruburi, tu Menelau, care vauntest te pe tine însuţi atât de mare, altfel voi rupe parapetul vechi, activitatea de zidari, şi craniul sparg ta cu acest coping-piatra. Uşile sunt boltite şi blocate, ceea ce va împiedica intrarea ta la palat şi dorinţa ta de a oferi ajutor.
Menelau: Ha! ce acum? Văd o vâlvătaie de torţe şi bărbaţi în picioare la bay pe acolo casa-top, cu o sabie a avut loc la gâtul fiicei mele."
Cine nu ma crede "poate accesa la page de panza de paianjen": http://translate.google.ro/translate?hl=ro&langpair=en%7Cro&u=http://classics.mit.edu/Euripides/orestes.html

un_strain spunea...

Gizaz, uman! Ti-ai gresit meseria!

Iaţcu spunea...

Oreste? Cum cine e Oreste?
Sa fie un fel de mircea (ptiu drace) badea fara maieuri strins lipite de pectorali? Nuuu cred ca-I Sorin Ovidiu’ Balanul fantomelor vampirogene.

Un spiridus cochet mi-a soptit ca o face si pe-a cristalologul woodooist răsconvertit la cestino-iudaismul mozaic timpuriu de ziua a 7-a.
Acum intelegi interpretarea originara (ma refeream la pisda muma-sii) a Testamentelor, autentificate la un notar profesionist?

Mihai Stancu spunea...

doar un amendament legat de citatul din Daniel - poate fi gasit in capitolul xII, versetele 11-12

http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=16&cap=12

Pitbulitza spunea...

Dap, l-am gasit si eu in final, dar a fost destul de interesant sa citesc un articol al unui om "intelept" care ma directioan gresit, ca apoi sa stau eu sa caut toata biblia pentru ca e el idiot si nu stie sa se documenteze, sau preia texte cu copy paste de la creaturi si mai odioase si le publica pe blogul personal. Nu?

Mihai Stancu spunea...

curat murdar !:)