marți, 9 martie 2010

Terci de mucenici si 44 de pahare de vin

Deci nu puteti sa va inchipuiti cati draci am in acest moment. Eu cand am draci, am mai multe variante, printre care si urlatul sau plansul de nervi. Cred ca le faceam pe amandoua daca nu eram un pic anesteziata cu vin (ma straduiesc din rasputeri sa calculez 44, dar calculotele nu-mi ies, am incurcat si chiuvetele si dopurile)
In cacatul asta de Romania nu merge nimic. Da' nimic bah, nimic. Nici macar comert nu suntem in stare sa facem... da' avem pretentii.

Vorbeam cu mama sambata, ca a trecut pe la mine sa imi faca placinta de mere cu aroma de mama, cum ne facea in copilarie... si cum stateam eu la mangaiat mai rau ca matzele mele alintate, imi aduc aminte ca pe 9, recte azi, se fac mucenicii. Woaaaaaa, zic, mi-e o poftaaaaaaa, pfoaaai. Imi faceau ochii in cap ca ochii sarpelui din Cartea Junglei, vedeam numai miez de nuca si scortiosoara peste mucenici fierti in zahar. Au, futui cura de slabire!
Ca o gospodina moderna ce sunt, zic, de ce sa ma mai chinui eu sa fac mucenicii in casa, ce? sa ma chinui ca mama? ore in sir la rasucit foi si decupat opturi? Neah, eu sunt mai jmechera. Eu ii cumpar deja facuti.
Foarte bine. M-am dus la Mega Image, ca e in drum.
Apai sa ma cac in supermarketul vostru... "nu mai avem, s-au terminat" Cum mah, sa se termine???? Mucenicii se fac o data pe an! Atat! Pe 9 martie. Evident, toata lumea face, ca na, suntem traditionalisti. Evident toate gospodinele s-au jmecherit si vin sa-i cumpere. Pai atunci, aprovizioneaza in pula mea, magazinul cum trebuie.

Plina de draci si cu ganduri razbunatoare, veneam spre casa si am intrat la non-stop la araboi, aci la coltzu' blocului... sau turc, ce-o fi, nush. Evident aveau mucenici. Iau io 3 pachete si vin victorioasa acasa.
Iau telefonu' o sun pe mamanu', sa-mi zica exact procedura. Aflu ca nu e complicata, se fierbe zaharul cu apa si cu un pic de faina, cu esenta de rom si un pic de coaja de lamaie daca vrei, apoi mai tarziu abia se pun mucenicii si se lasa acolo la foc mic mic, pana sunt gata. Si cam asta e filosofia, de abia in farfurie pui scortisoara si muuuuuuulteeeee nuci.
Eeee, nu apuca astia sa fiarba 5 minute, ca au inceput sa se dezintegreze, dupa alte 10, mai erau cateva opturi intregi, iar dupa 15 minute se facusera terci. Presupun ca erau fierti, ca na, nu aveau ce sa mai patrunda, ca doar era .... porridge. Bah si mi-era o pofta, sa urlu de draci si alta nu!
Eh futui pashtele ma-sii, ia sa ma uit eu pe pachet, sa vad eu cine dracului sunt astia, ca Titan sigur nu erau. Aaaaa, auziti voi aici grozavie: www.bunataria.ro. Sa-mi fut una singura peste ceafa... au si site. Bravo mah, bine ca au site, dar nu sunt in stare sa fac niste mucenici din APA si FAINA. Evident i-am cautat pe net si le-am lasat o bombonica la contact@ Daca nu ma cauta ei, ii sun eu, vreau sa-mi recuperez proasta investitie. 6 lei mucenicii, 2 lei esenta de rom irosita, si inca 2 lei zahar si ce am mai pus eu acolo. Noroc ca nu am ajuns pana la nuci, ca d-alea aveam putine. Deci eu chiar vreau sa-mi recuperez banii pierduti, de-a dracului asa.
Pentru ca nu mi se pare normal sa-ti bati joc de consumatori. Daca era vreun produs super elaborat, cu un proces de fabricatie dificil, perisabil ... mai intelegeam. Dar pentru niste cacaturi din apa si faina, sunt dispusa sa platesc si de 10 ori mai mult, pentru ca nu am timp sa-i fac eu, dar am pretentia sa fie de calitate.
Si o sa-i reclam si la OPC si o sa le bombardez telefonul cu sms-uri, pentru ca mi s-a pus pata. Pentru ca e 9 azi, pentru ca mama savureaza la ora asta un castron plin de mucenici cu nuca si pentru ca am fost proasta sa am incredere in comerciantul roman. Iar data viitoare, o sa ascult de alea mai batrane ca mine, si o sa-i fac in casa.

Sa ma cac pe mucenicii vostri mah! Na!
Ma intorc la calculelele mele, sa vad ce am calculit pana acum, sa vad daca reusesc sa-mi dea 44. Hic! Parerea mea!

5 comentarii:

Iaţcu spunea...

Draga (de asta data NEvel)Pitar.
Tocmai tu, maiastra Pităreasă, sa nu stii ca mucenicii nu-s ca ouale fierte?

Cu ceva vreme in urma, un brav reprezentant al nentalentului in bucatarie, mi-o povestit c-o vrut sa-si fiarba niste oua. Mumă-sa i le facea moi, asa ca o decis sa le faca si el tot la fel. A cautat ibricul care mai avea urme zat, dar nu conta, l-o umplut cu apa, o pus oaolesi gata hai la fiert pe resou. La nici 15 minute, apa era pe cale sa se gate, dar nesimtitele de oua nu e inmuiau de loc. O compeltat cu apa si le-o mai lasat pret de 30 de minute. Draci! Se crapa coaja, dar de inmuiat canci! Cind o vazut cum sta treaba, o luat ibricu de pe foc, si o verificat daca are geamul deschis. Deh! si timplarii trebuie sa traiasca.

Draga mea. Pentru fiertul mucenicilor (deci mucenici buni sint doar aia copti) trebuia sa iei cronica si sa citesti:
na na naaaa termitizarea exhaustiva.... a optişorilor in apă dulce, timp de maxim 7 minute... ca daca+i tii mai mult faci piure.
Adica, pe frigul acela, asa se faceu mucenicii.

Pitbulitza spunea...

Dragoste eterna si nedisimulata. Pai, 7 minute??????? Pai dupa 10 minute, mucenicii care ramasesera intregi, testati la dinte, erau inca nefierti, aveau o consistenta de coca cleioasa rau cu urme de faina in centru.
Deci nu, nu sunt de acord cu tine.
Ah, si ca sa vezi faza, aseara dupa ce am stins focul de nervi, ma uitam in ei, si ma gandeam ca am pus si prea multa apa. Dimineata nu am mai gasit apa. Nu stiu unde a disparut, mucenicii mei erau ... o pasta compacta, de consistenta puddingului tinut la frigider. Sper sa-i mai pot razui de pe oala.

Update: imi face mama azi mucenici de casa, cu faina adevarata, si mi-i fierb eu diseara. Ca sa nu fac icter de nervi si oftica. Asa mi-a zis mama.

Iaţcu spunea...

pai... ai pus toti mucenicii de-odata sau ai fiert fiecare optisor in parte?
incearca si varianta asta.

Pitbulitza spunea...

ptiuuu, la asta nu m-am gandit. Asa e! Puneam un opt, lasam 5 min, mai puneam un 8, mai lasam 5 minute. D-aia mi-a luat 3 zile sa-i fac? :))

Lasa mah, ca vine marketingul de bunataria si imi da lectii, ca produsul lor de fapt e CEL MAI BUN, the best, este extraordinar, este singurul care foloseste praf de diamant si pilitura de aur, si ca de fapt eu sunt proasta si am gresit reteta. Hai mai da-o-n spanac. Zici ca am preparat prepelitze marinate in sos de zeama de melci.

Iaţcu spunea...

Zama de melci o fi un fel de rintas?
Interesanta propunere. Dara niste slana afumata s-ar asorta de minune pre linga shele 44 ge clondire cu horinca.